Möt våren på Söderåsen

Våren är en underbar tid på året att njuta av utomhusaktiviteter – naturen väcks till liv och värmen kommer tillbaka. Söderåsens skogar och dalar är som gjorda för aktiviteter och naturupplevelser. Se bokskogen slå ut och övergå till den skira grönska som omfamnar hela åsen. En magisk upplevelse omgärdat av vitsippor inbäddade i de gröna backarna.
Upplev naturen, det varierande landskapet med ädellövskogar, porlande vattendrag, höjderna med fantastisk utsikt över åsen och hela det vackra skånska landskapet.

Naturen vaknar, ljuset återvänder och allt börjar så smått komma till liv efter den långa vintern. Upplev den levande landsbygden med lamm i hagarna och där korna släpps på vårbete. Rid, cykla eller njut av en stilla vandring. Hör fåglarna när de uppvaktar varandra och bygger sina bon.

Välkommen till Söderåsen – en plats som erbjuder både dramatiska landskap och en rogivande stillhet.

Övernattning på Söderåsen

Lydinge resort

Njut av en upplevelse på vår familjedrivna resort med bl.a hotell, relax, padel och golf.

Läs mer

Pensionat Söderåsen

Pensionat Söderåsens rofyllda läge och stora natursköna tomt skapar möjlighet till skön avkoppling, härligt umgänge och ett rikt friluftsliv.

Läs mer

Villa Söderåsen

Upplev den mäktiga naturen i Söderåsens nationalpark till fots. Vandra i böljande bokskog, utmed branta rasraviner av mäktiga förkastningar och längs livliga vattendrag.

Läs mer

Skäralid camping och vandrarhem

Vandringslederna på Söderåsen är perfekta för dig som till fots vill uppleva en fantastisk och omväxlande natur.

Läs mer

Tostarp Bed ´n Ride

Vi erbjuder ridsemester / rid weekends, turridning för rutinerade ryttare på stora pigga hästar samt guidade ridturer för dig med egen häst i Söderåsens Nationalpark.

Läs mer

Klåveröd logi och café

Bed and breakfast, vandrarhem, stugor och café mitt uppe på Söderåsen. Nära fantastisk natur för vandring, cykling och en plats för avkoppling med naturens ljud som närmaste granne.

Läs mer

Dagsaktiviteter på Söderåsen

Röstånga Mölla

Workshopen är en unik möjlighet att komma ut på landet, vara nära naturen och skapa en egen bukett med fantastiska blommor i säsong. Rabattkod 2 för 1: AW-ItE

Läs mer

DinoHoj

Vi tar med dig på en cykeltur runt Billesholm på ca 17 km. Du en kort introduktion om utgrävningarna och fynden av de unika spåren efter rovdinosaurierna.

Läs mer

Söderåsen MTB

Hos oss kan du hyra mountainbikes, trekkingcyklar och elcyklar. Söderåsen är fantastisk för cykling med grusvägar, skogsvägar, MTB-leder och en byggd MTB-bana i Billesholm.

Läs mer

Söderåsen turridning

Här i de “Skånska alperna” får du lära känna Haflingerhästen och Nordsvensken, deras godmodighet och trevliga lynnen.

Läs mer

Söderåsens älgpark

Guidad älgsafari med traktor och vagn på besök hos älgen i deras naturliga skogsmiljö.

Läs mer

Belinda Wigerfelt AB

Min vision är att ge alla lokalbor och företag i nordvästra Skåne möjlighet att köpa och uppleva närodlade, obesprutade snittblommor i säsong, där varje blomma har sin tid och på så sätt främja klimatet och biologisk mångfald.

Läs mer

Rönneådalens Sport & Fritid

Hos oss på Rönneådalens Sport & Fritid i Ljungbyhed kan du hyra kanoter och kajaker. Företags- och föreningskickoff, skolor eller i glada vänners lag – vi vänder oss till alla som tycker om att paddla i naturskön miljö.

Läs mer

Tomarps Kungsgård

Tomarps Kungsgård är Åstorps kommuns enda slott och en av de platser kring Söderåsen med den mest spännande historia. Slottet har anor från 1100-talet och den äldsta delen är öppen för allmänheten. I den vackra borgen finns både restaurang och café.

Läs mer

Hitta till Söderåsen

Söderåsen ligger perfekt mellan E4:an och E22:an. Det finns åtta ingångar, så du kan komma från alla håll och parkera nästan var som helst. Tågen stannar i Åstorp och Klippan, någon kilometer från skogen.

Transport

Du når Söderåsen enkelt genom våra ingångar. 1. Tingvalla, 2. Klippan, 3. Ljungbyhed, 4. Skäralid, 5. Röstånga, 6. Klåveröd, 7. Kågeröd, 8. Billesholm