Bakom den här sajten står Söderåsen-samarbetet, som drivs av de fyra kommunerna Bjuv, Klippan, Svalöv och Åstorp samt Söderåsens nationalpark. Vi vill visa på hela den fantastiska bredd Söderåsen har, och etablera området som en hållbar naturdestination i världsklass.

Söderåsen är en 150 miljoner år gammal ås i nordvästra Skåne. Här finns Skånes högsta punkt och riktig vildmark med urgammal skog, höga branter och hemlighetsfulla vatten.

På sajten finns inspiration och länkar till Söderåsens aktiviteter, boenden och matställen, och vi beskriver även de olika ingångarna till vildmarken.

Söderåsen har massor att erbjuda – ge dig ut och upptäck!

Här kan du följa arbetet med att utveckla www.soderasen.com  https://trello.com/b/kCPWJPy7/arbetsgrupp-marknadsf%C3%B6ring

 

Söderås kommunerna har under många år samverkat inom både turism och näringsliv, utvecklat och etablerat ett gott Söderåsen samarbete. Dags för nästa steg i processen, utvecklingen av en hållbar naturdestination tillsammans med näringen som ska lyfta Söderåsen.

En projektansökan lämnades till Leaderkontoret med namnet projekt Destination Söderåsen 1 oktober 2018 tom 31 mars med förlängning till ( 30 september) 2021. Bakom projektet står förutom de fyra kommunerna Bjuv, Klippan, Svalöv, Åstorp också Söderåsens Nationalpark som parallellt håller på med en egen certifieringsprocess inom hållbar turismdestination genom EUROPARC.

Projektidén är en gemensam utvecklingsprocess mellan offentliga aktörer, privata företag och ideella föreningar inom besöksnäringen och syftet med projektet är att skapa ökad affärsnytta och utvecklingsmöjligheter via kompetensutveckling och gemensam marknadsföring. Här kan du läsa projektsammanfattningen .

Här kan man följa arbetsgrupp marknadsföring  https://trello.com/b/kCPWJPy7/arbetsgrupp-marknadsf%C3%B6ring

Här finns länk till Kampanjhistorik Söderåsen, vårt arkiv med kampanjmaterial.

Några samarbetspartners  Akademi Båstad, Familjen Helsingborg, Mickael Tannus fotograf, Petra Webbyrå.

Referensnätverket består av en liten grupp utvalda företagare, föreningar som man kan testa idéer, förslag med och som kommer med värdefull  input till förbättringar t ex  Åstorp turistförening, Skåne Nordväst passagen.

Introduktion till LEADER-projekt Destination Söderåsen och hur alla kan vara med på hemsidan: https://screencast-o-matic.com/watch/cYXbiyL13g 

Vi jobbar också i nära samarbete med Tourism in Skåne och Visit Sweden