Smaka på lokal mat lagad med kärlek!

Att äta och dricka gott är en viktig del av naturupplevelsen, och på Söderåsen finns något för alla smaker.

 

Länk till Tripadvisor hittar du i bilden ovan.

En lång rad caféer, restauranger och gårdsbutiker finns utspridda över Söderåsen. Här smakar du på närodlade grödor och hembakat bröd i unika miljöer, och stadens kedjefik känns långt borta. Du hittar många matställen på söderåsen, och du kan även läsa mer om några av dem nedan.

Några Matställen

LUCKAN, Röstånga

Är ett nystartat arbetsintegrerande, socialt företag som erbjuder lunch och catering. God mat, hållbart och lokalt tillagat. Läs mer här för öppettider o meny.

Lydinge Resort Restaurang, Hyllinge

Du som gästar Lydinge Resort Restaurang ska uppleva vällagad svensk husmanskost med en touch av Skånes fina råvaror. Restaurangen har en speciell atmosfär och erbjuder förstklassiga måltider; luncher, à la carte festmeny, julbord eller catering.

Rosenberg Hotell & Restaurang, Åstorp

Populär lunchrestaurang inrymd i fabrikör Rosenbergs ståndsmässiga bostad mitt i Åstorp. Miljön i matsalen är trivsam och inbjudande med linnedukar på borden. Rosenberg Hotell & Restaurang serverar vällagad husmanskost alla vardagar med stor salladsbuffé samt kaffe med kaka. Det erbjuds också À la carte, festmeny, gåsmiddag, julbord och brunch på söndagar. Kocken lägger ner hela sin själ i maten och snålar aldrig på kvaliteten.

Lucy´s in the Sky, Ljungbyhed

Flottiljen kommer av Ljungbyhed Parks historia som flygflottilj, och naturligtvis har Lucy´s flyget som tema. Lokalerna är en före detta militärmatsal som kommer att färdigställas i Lucy’s härliga, färgglada retrostil. Lucy’s – En riktig amerikansk diner, Välkommen tillbaka till 50-talet! En lunchrestaurang som idag serverar bistromeny för sina gäster oftast med svensk husmanskost. Fullmeny blir det först vid årsskiftet.

Några Caféer

Söderåsens Café, Ny servering i Skäralid

Den nya serveringen i Skäralid, vid naturum har öppnat. Söderåsens Café har inledningsvis öppet när naturum har öppet. För kontakt/mer information kolla deras Instagram. @soderasens_cafe

Lotta på Åsen, Ljungbyhed

Lotta på Åsen ligger vackert belägen på Söderåsens norrsida i backen ned mot Ljungbyhed. Här väljer du om du vill njuta av din fika inne eller ute i deras fina trädgård. På menyn hittar du något som passar alla. Varför inte prova deras våfflor gjorda från grunden och tillagade efter recept med ursprung från 1800-talet. De har alltid alternativ anpassade för allergier eller för dig som till exempel har valt att äta vegetarisk eller vegansk kost.

Tomarps Slottscafé, Kvidinge

Tomarps Slottscafé är både mysigt och hemtrevligt. Caféet har prisbelönta kakor, mackor, lunchrätter och under högsäsong femstjärnig pizza med skånska smaker och förtecken. Allt bakat från grunden med justa råvaror. Uteservering på borggården. Under sommaren kommer det vara mycket musik, teater, workshops och olika evenemang.

Flinckmans Café, Sireköpinge

Flinckmans Café är ett litet hemmahos-café efter den kända After Dark stjärnan mitt ute på den skånska landsbygden. Här serveras matiga smörgåsar och hembakade kakor för både stora och små med hög råvarukvalitét som talar för sig. Det finns även en liten butik intill, där du finner att från ”förr till framtid”, saknar du en kristallkrona finns här många udda och roliga. Sommartid trädgårdsservering.

Sweet Harmony Café, Klippan

Glutenfritt café och lunchställe samt en butik med rena produkter för kropp och själ erbjuder ett sortiment som är helt fritt från gluten och vetestärkelse. Bakar det mesta själv och har även mjölk, laktos och sockerfria alternativ. Supergoda luncher, grillade panini, youghurtbägare och veganska alternativ till menyn. Sweet Harmony café ligger i trivsam miljö mitt i Klippan.

Klåveröd logi & café, Klåveröd

Klåveröd logi & café är ett hemtrevligt café som ligger naturnära i Klåveröds strövområde. Här serveras hembakade kakor och lättare lunch. Sitt ner i trädgården och njut av fick och lugnet eller koppla av framför brasan i storstugan om vädret är lite sämre. Öppettiderna hittar du på hemsidan www.klaverodlogi.se

Söderåsens Skafferi café & logi

Välkommen till caféet som är beläget i Gula villan i Skäralid strax intill Söderåsens nationalparks huvudentré. Här kan man avnjuta lättare luncher som baguetter, grillade mackor samt smörrebröd eller ta en fika och glass i matsalen som är inredd i tidsenlig stil eller i det mysiga lusthuset i trädgården med praktfull bokskog intill. Allt bakat och lagat med kärlek. Öppettider och annat nyttigt hittar du här www.skaralid.com 

Några Gårdsbutiker

Bjärhus Gårdsbutik, Klippan

Bjärhus Gårdsbutik säljs det färskt kött och förädlade produkter av nöt och lamm från den egna gården eller närliggande gårdar, prisbelönta charkuterier delikatesser. Dessutom finns det ett brett utbud av egna KRAV-grönsaker, och ett stort sortiment av andra ekologiska produkter. “Maten från Bjärhus står för omsorg för miljön, människor och djur i kombination med tradition och hantverk”.

Bonnarps Hjort, vid Ljungbyhed

Bonnarps Hjort finns en liten gårdsbutik där vi säljer våra egna produkter samt andra utvalda produkter som vi helt enkelt själva tycker om. Allt kött eller annan mat som kommer ifrån djur är bara våra egna produkter. I sortiment hittar ni en stor variation av vilt och charkprodukterna görs med hög kötthalt och de är laktos och glutenfria.

Dymöllans Ålrökeri, Västra Sönnarslöv

Nyrökt ål, finns det något skånskare eller godare? Dymöllans Ålrökeri lockar även med kallrökt lax och annan fisk och skaldjur. Gårdsbutiken erbjuder dessa delikatesser samt en trivsam uteserveringen under tak. Det finns också begränsat antal platser inomhus i den nyrenoverade boden.

”Så här gott har vi inte ätit på länge.”

Susanna Mårtensson
Besökare