Sommaren är den magiska årstiden då vi kan njuta av varma dagar och milda kvällar samtidigt som naturen bjuder in oss till en rad upplevelser och äventyr. Besök Söderåsen och unna dig en paus från vardagens hektiska tempo och ge dig själv tid att slappna av och njuta av allt som naturen har att erbjuda. Söderåsens skogar och dalar är som gjorda för aktiviteter och naturupplevelser.

Medan solens strålar smyger sig genom trädtopparna och den ljumma luften sveper omkring dig finns det få platser som kan erbjuda en sådan fridfullhet och äventyrsrikedom som Söderåsen. Utforska vandringsleder längts porlande bäckar, vandra upp till utsiktspunkter för att få en panoramautsikt över det böljande landskapet eller slå dig ner vid en lugn sjö och låt naturens tystnad omfamna dig. Föredrar du hellre en adrenalinkick kan du uppleva Söderåsen på cykeln eller ridandes. Det är en chans att ge sig ut i naturen och utforska nya dolda stigar, kuperade backar och slingrande skogsstigar.

Välkommen till Söderåsen och skapa minnen som kommer att värma ditt hjärta långt efter att solen har gått ner.

Övernattning på Söderåsen

Pensionat Söderåsen

Lantlig idyll vid Söderåsens nationalpark. Njut av bekvämt boende i rofyllda omgivningar med djur & natur precis utanför dörren. Vandra, cykla eller bara koppla av, grilla och njut av lugnet & vyerna.

Läs mer

Klåveröd logi och café

Bed and breakfast, vandrarhem, stugor och café mitt uppe på Söderåsen. Nära fantastisk natur för vandring, cykling och en plats för avkoppling med naturens ljud som närmaste granne.

Läs mer

Kågeröds Värdshus Tre Stjärnor B&B

Njut av komforten av att bo i en liten stuga med sköna sängar, egen WC/dusch samt A/C, mitt i Kågeröds by intill Söderåsens vackra natur. Du kan ta dig hit med tåg, buss, bil eller cykel.

Läs mer

Mattisgården B&B

Mattisgården Bed & Breakfast ligger vid Bläsinge Ängar i Östra Ljungby 2,7 mil norr om Helsingborg. I över 20 år har vi kunnat erbjuda övernattningar till företag och privatpersoner i en lugn atmosfär.

Läs mer

Villa Söderåsen

Upplev den mäktiga naturen i Söderåsens nationalpark till fots. Vandra i böljande bokskog, utmed branta rasraviner av mäktiga förkastningar och längs livliga vattendrag.

Läs mer

Tostarp Bed'n Ride

Horseback riding in beautiful nature for 1-4 experienced riders at a time. We have large, kind, fun and forward horses. We have accomondation for up to six persons. Use code Summer15% for a discount.

Läs mer

Söderåsen Resort

Söderåsen resort erbjuder boende för alla smaker och plånböcker. Du kan välja mellan att bo på hotell, vandrarhem eller B&B. Nattlivet på Söderåsen resort handlar om stjärnklara natthimlar, ljumma sommarbrisar och lugn och ro.

Läs mer

Skäralids Camping & Vandrarhem

Vid Söderåsens Nationalparks huvudentré ligger Skäralids Camping & Vandrarhem. Vi erbjuder sedan 2001 ett naturnära boende för dig som söker efter en lugn och avkopplande miljö. Välkommen till oss!

Läs mer

Smakrikt på Söderåsen

Dagny´s Cafe och diner

Kvarterskrogen i Ljungbyhed, lunch, ala carte, pub, café, hemgjorda praliner (dock inte under sommaren). I allt vi gör används bara grädde & smör och i köket är det bara svenskt kött som gäller!

Läs mer

Lotta på Åsen

Njut av en fika hos anrika Lotta på Åsen. En av Skånes mest berömda kaffestugor som serverat våfflor, fika och kaffe på Söderåsen över flera generationer. I år firar vi 45 år!

Läs mer

Lucy's Diner

Välkom­men till­baks till 50-talet! Vi erb­juder hem­la­gad mat i rejäla por­tioner.

Läs mer

Åbygården Lantcafe

Lantcafe på naturskönt läge med utsikt över Söderåsen. En Skånegård inringad av böljande fält som gränsar till Rönne Å och Bäljan Å. Njut av ljuvliga bakverk från eget hantverksbageri.

Läs mer

Stationen Röstånga

Restaurang med avslappnad miljö, vackert belägen i det gamla stationshuset i Röstånga. Matkonceptet bygger till stor del på lokalitet och närodlade produkter. Konserter och evenemang anordnas.

Läs mer

Söderåsens Skafferi

Välkomna till Söderåsens Skafferi och Söderåsens huvudentrén, beläget i Skäralid. Hos oss kan ni avnjuta enklare lunch, glass och hembakad fika.

Läs mer

Upplevelser på Söderåsen

Söderåsen MTB

Hos oss kan du hyra mountainbikes, trekkingcyklar och elcyklar. Söderåsen är fantastisk för cykling med grusvägar, skogsvägar, MTB-leder och en byggd MTB-bana i Billesholm.

Läs mer

Söderåsen turridning

Här i de “Skånska alperna” får du lära känna Haflingerhästen och Nordsvensken, deras godmodighet och trevliga lynnen.

Läs mer

Söderåsens älgpark

Guidad Älgsafari med traktor och vagn, i vacker skog på söderåsen. Upplev älgarna på väldigt nära avstånd, ett unikt möte & minne för livet. Mys med getter eller lek en stund på grönområdet.

Läs mer

Rönneådalens Sport & Fritid

Hos oss på Rönneådalens Sport & Fritid i Ljungbyhed kan du hyra kanoter och kajaker. Företags- och föreningskickoff, skolor eller i glada vänners lag – vi vänder oss till alla som tycker om att paddla i naturskön miljö.

Läs mer

Keramik & Trädgård

Verkstad och butik omgiven av rofylld trädgård på Söderåsens sydvästliga sida nära Kågeröd. Försäljning av handdrejad stengods, bruksföremål, konst och konsthantverk.

Läs mer

Galleri Tapper-Popermajer

Galleri Tapper-Popermajer is a renowned Swedish contemporary art gallery showcasing a daring and distinctive exhibition program of both Swedish and international artists.

Läs mer

Arboretum

Åstorps Turistförening välkomnar er till arboretum som ligger i ett av Åstorps naturreservat “Kalvahagen”. Här hittar du bikupor, uteklassrum, intenuddamarkenbana och möjlighet att grilla.

Läs mer

Belinda Wigerfelt AB

Jag vill hjälpa till att skapa hållbara och kreativa möten och aktiviteter. Till mina blomsterarrangemang använder vi alltid närodlade blommor och material från naturen i säsong.

Läs mer

Hitta till Söderåsen

Söderåsen ligger perfekt mellan E4:an och E22:an. Det finns åtta ingångar, så du kan komma från alla håll och parkera nästan var som helst. Tågen stannar i Åstorp och Klippan, någon kilometer från skogen.

Transport

Du når Söderåsen enkelt genom våra ingångar. 1. Tingvalla, 2. Klippan, 3. Ljungbyhed, 4. Skäralid, 5. Röstånga, 6. Klåveröd, 7. Kågeröd, 8. Billesholm