För dig med spring i benen

Se upp för trädtrollen som finns i skogen! Utforska fantasistigen bakom hembygdsbyn Träffpunkt Elfdalen, belägen i utkanten av Klippans centrum. Här hittar den nyfikne diverse troll, feer och andra spännande varelser. En inte-nudda-marken-bana finns på andra sidan husen, samt ett vikingaskepp att navigera på låtsas.

Ta med dig kompisarna och segla iväg till nästa äventyr på Söderåsen. I Skäralid finns Prins Oscars Naturlek , som uppförts i Prins Oscars namn. Pigga ben kan utforska aktivitetsbanan, fylld av häftiga inslag. Vad sägs om att traska över gigantiska kantareller, hoppa lika högt som en hare, slingra sig som ormen i skogen, och avsluta rundan med en fartfylld rutschkana?

I Aktivitetsparken vid föreningshuset Sågen i Klippan kan du få utlopp för din energi. Med bland annat skatepark, pump-track-bana, studsmattor, slackline, klättersten, frisbeekorgar och diverse andra saker att upptäcka är detta barnens oas. Ta med dig kick-biken och balansera, trixa, gör upp din egen bana och låt kreativiteten flöda!

Är du inte tillräckligt uppvärmd efter detta, finns det fler lekparker med skojiga inte-nudda-marken-banor. I Åstorp vid Kalvahagen finns ytterligare en, i anslutning till åsens enda Arboretum, Circle of Life. Arboretumet visar upp den växtlighet och unika arter träd och buskar som finns på Söderåsen.

Fräsch och rolig skatepark finns även i Bjuv, nära centrum och tågförbindelser.

Bildgalleri