Hösten är den magiska årstiden då vi kan njuta av svala dagar och färggrann natur samtidigt som den bjuder in oss till en rad upplevelser och äventyr. Besök Söderåsen och unna dig en paus från vardagens hektiska tempo för att ge dig själv tid att slappna av och njuta av allt som höstens natur har att erbjuda. Söderåsens skogar och dalar är som gjorda för aktiviteter och naturupplevelser.

När höstsolen kastar sitt ljumna sken över trädens färgglada löv och höstluften sveper omkring dig, finns det få platser som kan erbjuda en sådan fridfullhet och äventyrsrikedom som Söderåsen. Utforska vandringsleder längs porlande bäckar, vandra upp till utsiktspunkter för att få en panoramautsikt över det färgprydda landskapet eller varför inte spendera en weekend på Söderåsen och låt höstens lugn omfamna dig. För dig som som söker en adrenalinkick kan du uppleva Söderåsen genom aktiviteter som fiske, på cykel eller ridandes. Söderåsen öppnar upp flertalet möjligheter för en härlig och naturskön höst.

Välkommen till Söderåsen och skapa minnen som kommer att värma ditt hjärta långt efter att höstsolen har gått ner.

Bo på Söderåsen

Pensionat Söderåsen

Bo bekvämt, rofyllt och naturnära hos oss, och njut av lugnet, härliga vandringar, höstens färgsprakande prakt och friska luft. Samlas kring elden på kvällen och se mörkret sänka sig över Söderåsen.

Läs mer

Mattisgården B&B

Mattisgården Bed & Breakfast ligger vid Bläsinge Ängar i Östra Ljungby 2,7 mil norr om Helsingborg. I över 20 år har vi kunnat erbjuda övernattningar till företag och privatpersoner i en lugn atmosfär.

Läs mer

Söderåsen Resort

Söderåsen resort erbjuder boende för alla smaker och plånböcker. Du kan välja mellan att bo på hotell, vandrarhem eller B&B. Nattlivet på Söderåsen resort handlar om stjärnklara natthimlar, ljumma sommarbrisar och lugn och ro.

Läs mer

Skäralids Camping & Vandrarhem

Vid Söderåsens Nationalparks huvudentré ligger Skäralids Camping & Vandrarhem. Vi erbjuder sedan 2001 ett naturnära boende för dig som söker efter en lugn och avkopplande miljö. Välkommen till oss!

Läs mer

Villa Söderåsen

Upplev den mäktiga naturen i Söderåsens nationalpark till fots. Vandra i böljande bokskog, utmed branta rasraviner av mäktiga förkastningar och längs livliga vattendrag.

Läs mer

Klåveröd logi & café

Bed and breakfast, vandrarhem, stugor och café mitt uppe på Söderåsen. Nära fantastisk natur för vandring, cykling och en plats för avkoppling med naturens ljud som närmaste granne.

Läs mer

Äta på Söderåsen

Dagny´s Cafe och diner

Kvarterskrogen i Ljungbyhed, lunch, ala carte, pub, café, hemgjorda praliner. I allt vi gör används bara grädde & smör och i köket är det bara svenskt kött som gäller!

Läs mer

Åbygården Lantcafe

Lantcafe på naturskönt läge med utsikt över Söderåsen. En Skånegård inringad av böljande fält som gränsar till Rönne Å och Bäljan Å. Njut av ljuvliga bakverk från eget hantverksbageri.

Läs mer

Lotta på Åsen AB

Njut av en fika hos anrika Lotta på Åsen. En av Skånes mest berömda kaffestugor som serverat våfflor, fika och kaffe på Söderåsen över flera generationer. I år firar vi 45 år!

Läs mer

Lucy's Diner

Välkom­men till­baks till 50-talet! Vi erb­juder hem­la­gad mat i rejäla por­tioner.

Läs mer

Göra på Söderåsen

Söderåsen MTB

Hos oss kan du hyra mountainbikes, trekkingcyklar och elcyklar. Söderåsen är fantastisk för cykling med grusvägar, skogsvägar, MTB-leder och en byggd MTB-bana i Billesholm.

Läs mer

Söderåsen turridning

Här i de “Skånska alperna” får du lära känna Haflingerhästen och Nordsvensken, deras godmodighet och trevliga lynnen.

Läs mer

Keramik & Trädgård

Handdrejad, genuint konsthantverk och bruksföremål i stengods. Verkstad och butik är omgiven av vacker rofylld trädgård som är öppen för besökare. Ett riktigt smultronställe!

Läs mer

Galleri Tapper-Popermajer

Galleri Tapper-Popermajer is a renowned Swedish contemporary art gallery showcasing a daring and distinctive exhibition program of both Swedish and international artists.

Läs mer

Arboretum

Åstorps Turistförening välkomnar er till arboretum som ligger i ett av Åstorps naturreservat “Kalvahagen”. Här hittar du bikupor, uteklassrum, intenuddamarkenbana och möjlighet att grilla.

Läs mer

Tomarps Kungsgård

Tomarps Kungsgård är ett medeltidsslott med anor från 1200-talet. Här finns café, utställningar och historiska rum. Första helgen i december gammaldags julmarknad i salarna. Öppet helger till 22/10

Läs mer

S:t Petri kyrka (Svenska kyrkan, Klippans pastorat)

Kyrkan ligger centralt i Klippan, i stadsparken. Den stod klar 1966, ritad och konstruerad av Sigurd Lewerentz. En av Sveriges arkitektoniskt mest fulländade kyrkor och internationellt uppmärksammad.

Läs mer

Rönneådalen Skånes Nordvästpassage

Letar du utflyktsmål till höstens utflykter? På vår hemsida finns mer än 100 utflyktsmål på Söderåsen och kring Rönneå beskrivna. Du hittar säkert något som passar dig och dina intressen.

Läs mer

Bjärhus Gårdsbutik (Bjärhus Kött & Korvhantverk AB)

På Bjärhus Gårdsbutik säljer vi färskt kött och förädlade produkter av nöt och lamm från gården, samt gris från Rosersbergs gård. Dessutom har vi ett brett sortiment av egna KRAV-odlade grönsaker, mm

Läs mer

Knutstorps Borg AB

Butiken i det gamla skyddsrummet i Knutstorps Borg. Här finner du personlig inredning, presenter & utvald vintage i en historisk miljö. Anordnar även visningar av borgen.

Läs mer

Söderåsens Älgpark

Guidad Älgsafari med traktor och vagn, i vacker skog på söderåsen. Upplev älgarna på väldigt nära avstånd, ett unikt möte & minne för livet. Mys med getter eller lek en stund på grönområdet.

Läs mer

Belinda Wigerfelt AB

Jag vill hjälpa till att skapa hållbara och kreativa möten och aktiviteter. Till mina blomsterarrangemang använder vi alltid närodlade blommor och material från naturen i säsong.

Läs mer

Tostarp Bed'n Ride

Ge dig ut på äventyr i hisnande natur. Ridsemestrar och turer för upp till 4 erfarna ryttare. Våra hästar är stora, pigga, snälla och kommer att bjuda på en oförglömlig upplevelse. Dessutom erbjuder vi boende för upp till sex gäster i vår fina lägenhet.

Läs mer

Hitta till Söderåsen

Söderåsen ligger perfekt mellan E4:an och E22:an. Det finns åtta ingångar, så du kan komma från alla håll och parkera nästan var som helst. Tågen stannar i Åstorp och Klippan, någon kilometer från skogen.

Transport

Du når Söderåsen enkelt genom våra ingångar. 1. Tingvalla, 2. Klippan, 3. Ljungbyhed, 4. Skäralid, 5. Röstånga, 6. Klåveröd, 7. Kågeröd, 8. Billesholm