Yayoi Kiota Malm – Sällsamma tiden Utställning på Klippans Konsthall

Det lekfulla är ett genomgående tema i hennes konst – hon vill sätta människors fantasi i rörelse. – Jag gör snälla skulpturer som vill vara betraktarens vänner, men som ändå berör. Utställningen finns på Klippans Konsthall den 22 maj till den 4 juli 2021.

Yayoi Kiyota Malm är född och uppvuxen i Japan, utbildad till arkitekt i Kyoto och har arbetat inom yrket. Hon kom till Sverige för 20 år sedan och år 2007 avlade hon sin Mastersexamen i Keramikkonst vid HDK i Göteborg.
Hennes textilier är aldrig tidigare utställda och hon beskriver att ullens karaktär passar bra för att gestalta min konst. Utställningen har fått namnet ”Sällsamma tiden” Jag vill i min utställning göra något som kan göra denna sällsamma tid något roligare, någonting att njuta av även nu.

Läs mer om konstnären och se en del av hennes verk här

Max antal besökare får vara inne i Konsthallen samtidigt, enligt gällande pandemilag och restriktioner för lokalen. Handdesinfektion och munskydd finns på plats. Vid symptom eller sjukdom vänligen stanna hemma och minska smittspridningen. Vi tar för närvarande inte emot grupper på över 8 pers.

Öppettider på konsthallen
Måndagar kl 13-19
Onsdagar kl 10-17
Torsdagar kl 15-18 (värd finns på plats)
Fredagar kl 10-17
Söndagar kl 13-16 (värd finns på plats)
Tisdag, lördag och helgdagar stängt
Med reservation för ändringar

 

Evenemangsinformation

Arrangör

Klippans kommun

Medarrangör

Klippans konstförening