Utesittning på natten i Söderåsens Nationalpark

Upplev kvällen och natten i skogen genom att sitta i tystnad och lyssnat till djuren och insekterna som är aktiva under natten.

Natten i skogen är något helt annat än dagen. Det är andra ljud och stämningar. Den här kvällen siktar vi på att sitta vakna i tystnad och lyssna på skogens ljud under skymningen och natten. Deltagarna finner sina egna avskilda platser nära Killahuset. Vi samtalar inte mellan solnedgången och då vi återsamlas vid kl 23:00 för att dela med oss av vad vi hört. Naturvägledaren Tuve håller brasan brinnande och finns till hands om någon söker lite sällskap en stund. Ta med något att skydda dig mot myggen med, sittunderlag och varma kläder, eller kanske en sovsäck. Toalett finns, och även en stuga att gå in i om det behövs.

Samling: kl 20:30 vid Killahuset. Vid 21.30 har vi valt våra platser och väljer tystnaden. Parkering finns där Serpentinvägen korsas av Gamla vägen, och det är ca 200 meter att gå. Begränsat antal deltagare. Mer info och anmälan: senast 28/6 till naturum Söderåsen, naturum.soderasen@lansstyrelsen.se eller 010 224 11 50. Arrangör: naturum Söderåsen

Evenemangsinformation

Arrangör

Naturum Söderåsen

Medarrangör

Skånska landskap