DinoHoj

Välkommen på en cykeltur runt Billesholm i rovdinosauriernas fotspår.

Vi tar med dig på en cykeltur runt Billesholm på ca 17 km. Vi startar vid Cykelporten nära Folkets park. Där får du en kort introduktion om utgrävningarna och fynden av de unika spåren efter rovdinosaurierna. Vi tar dig vidare till hjärtat av kolbrytningen i Bjuv. Gruvmuseet ger en bild av hur den geologiska resursen kol och lera förvandlas till nyttigheter i det moderna samhället.
Vi cyklar vidare på vackra vindlande vägar till Norra Vram för ytterligare kontakt med koltiden och får träffa en man som jobbat hela livet i gruvan. Vi cyklar tillbaka till Cykelporten och avslutar med lite eftersnack och något i glaset.
 Längs cykelturen bjuds du på mat och dryck. Lite lättare rätter och drycker. Vad säjs om en DinoTonic (alkoholfri). En lunchtallrik vid Gruvmuseet. Kaffe och hembakt i Norra Vram. Och så final på Dino-quizzen när vi kommer tillbaka till Cykelporten i Billesholm. 
Hela rundan, med guidade besök, med mat och dryck, quizz, härlig cykling och socialt prat tar ca 4,5 timmar.
Cykel kan du hyra vid Cykelporten, både vanlig eller el.
OBS! Vi skickar inte ut dig själv på vägarna. Cykelguider och följebil är med hela rundan, från start till mål. Vi cyklar i grupp om max 20 deltagare i varje grupp. 

Start kl 11.00. Vi beräknar vara klara runt kl. 16.00 med After Dino.


DinoHoj är en vuxenaktivitet, även om varje 3-4 åring går igenom sin dinosaurieperiod.
 Boka här

Har du ingen egen cykel kan du hyra en här i Jönssons cykelaffär

Evenemangsinformation

Plats

DinoHoj

Arrangör

Kladdohoj

Medarrangör

Annika Anderbark

Kontaktperson

Suzanne Gadd

Telefon

0739-338660