Aktiviteter på Söderåsen

Vill du ha fart och fläkt? Här kan du följa bilracing på Ring Knutstorp, cykla mountainbike i tuff terräng eller tölta på islandshästar. Om du söker lite lugnare aktiviter lockar Söderåsen med fiske i dammar och sjöar, vandring med eller utan guide och kanotturer. Eller kanske det är en runda på golfbanan som frestar?

 • Paddla kanot

  Rönne å bjuder både på stilla vatten och spännande forsar. Vindskydd finns för övernattning.

 • Vandra

  Söderåsen är ett riktigt eldorado för dig som är vandringsintresserad. Ås till Ås-leden, som är en av Skåneledens etapper, tar dig ut i den vilda naturen och till intressanta sevärädheter på Söderåsen. Du kan också vandra i vackra och spännande strövområden.

 • Fiska

  Vare sig du är nybörjare eller erfaren fiskare kan få regioner erbjuda ett så variationsrikt fiske. I Finnstorpsdammen är fisket fritt och du får fiska abborre och regnbåge utan fiskekort! På övriga ställen är det bäst att fråga om fiskekort krävs

 • Rid på tur

  Det spelar ingen roll om du är en van ryttare eller aldrig suttit på hästryggen. Det finns en häst för alla. På trygga islandshästar eller haflingerhästar får du en härlig och annorlunda naturupplevelse.

 • Cykla vanligt, mountainbike eller dressin

  Att cykla är att uppleva med alla sinnen. På Söderåsen finns många vackra cykelvänliga vägar och det är tätt mellan sevärdheterna. Dessutom är det aldrig långt till en gästgivaregård eller ett trevligt café. Du kan också uppleva ett fartfyllt äventyr över stock och sten på mountainbikebanan i Klåveröd eller ta med familjen på en dressintur mellan Klippan och Ljungbyhed.